December 31, 2011

DUIT baru MALAYSIA

ni dia . duit syiling edisi ketiga Malaysia 

50 sen : lambang sulur kacang
20 sen : bunga melur              .
10 sen : motif orang asli          .
 5 sen : destar siga                .         


cantik kan? coloufull gitu. oke. dah boleh simpan duit sekarang. nanti boleh tunjuk dekat anak anak akuh--"

tamatlah 2011


assalamualaikum. salam sejatera. salam ukhuwah. salam Satu Malaysia. hari ni 31.12.2011. pejam celik pejam celik 2011 dah nak bagi signboard 'THE END' dah kan. and 2012, you are most welcome. pheww! nak flashback balik event 2011 boleh tak ? okay. bagi aku, 2011 banyak mengukir kenangan. *cewahh!ayat cannot go betul. first of all, yess. year of SINGLE. wiihuu! tahniah adja. tahun depan teruskan lagi :) second, i have learn more about ISLAM. third, aku dah berjaya habiskan zaman persekolahan aku. yiiihuu ! berjaya ? best ke dah habis sekola ? ha ? best sangat ke ? just wait and see oky. lepas ni dah tak payah nak nangis nangis lambai parents aku depan pintu aspuri :) forth, dah banyak join tournament silat. hha. banyak lah sangat. perasan ! 3 kali je.tapi, banyak kali juga buat persembahan bila ada event kat maktab. hha. seingat aku lah, sepanjang aku pegang tittle 'pelajar sekolah menengah' tahun ni je lah aku pandai naik pentas buat show :) senior kan--" *bajet . fifth, tahun ni aku kena belajar bajet duit sendiri. papa tak kasik duit belanja dua minggu sekali macam selalu. ha, hamek kau. sekelepuk rm1000 untuk setahun. tapi, aku kan berjimat cermat. tak habis punn. hhik. sixth, papa masuk hospital time aku TRIAL. fuhh. risau nya Tuhan je yang tahu. jawab soalan add math sambil kesat air mata. sadis kan? nasib baik result baik walaupun tak memuaskan sangat. its okay lah tuh. tak jatuh B. tapi, dah paras kritikal wo! takpelah. demi ayah tersayang. hhik. PAPA, I LOVE YOU! seventh, belajar memandu. hha. seronok! even though sangat takut ! okay. tu jea nak share. hari ni sangat penat ! tapi, aku tak akan lupa memori hari ini dan semalam :) nanti post lepas lepas ni aku cerita oky. hha. 

azam tahun baru? oky. kau orang dah prepare ke belum nak habiskan sisa sisa 2011? azam tahun 2011 dah settle semua ? hhihhuhha. azam tahun 2012, aku nak study betul betul. tak nak main main dah. nak kurangkan kecengengan aku. peacee! 

.
hati aku nih . kau duduk dalam kotak diam diam tau. nanti dah betul betul sampai waktu, aku keluarkan kau oke. I'll take care of you :)

nasihat aku untuk kawan kawan yang dapat SPC, yang dapat study awal, CONGRATES kawan! lepas ni dah tak da siren pukul 5 pagi. dah tak da ustaz jawwad. dah tak da ustaz haziman nak imamkan solat subuh. dah tak da juga cikgu yang tak jemu jemu nasihat. dah tak da dah semua tuh.so, kau orang kan dah besar. kena pandai jaga diri. ingat pesan ustaz, CARI ISLAM. CARI ISLAM. CARI ISLAM. jaga diri. jaga maruah. belajar elok elok. jangan lalai :) insya Allah kejayaan disamping anda :)) 

ingataan tulus ikhlas,
DR. SITI HAJAR SHAFINAZ ZAINAL :)

December 27, 2011

MAN vs WOMAN

MAN vs WOMAN. who is the winner? WOMAN lah. sebab aku PEREMPUAN. adil kan?  okay. tak. manusia dijadikan bersebab. so, masing masing ada kelebihan masingmasing. terpulang pada orang tu untuk gunakan segala kelebihan yang Allah kurniakan. ke jalan yang benar, bukan yang salah. okayy. straight to the point, hari ni aku nak cakap pasal kelebihan perempuan and lelaki. 

PENGLIHATAN perempuan tertumpu dan teliti. lelaki pula lebih bersifat teropong. cuba tengok mak ayah kau orang. kalau ada sampah terselit celah almari rumah kau orang, mak dari jauh pun dah boleh nampak. kan? tapi, kalau cari stesen minyak, mak tak tahu pun. tapi, ayah. even tak pernah lalu pun jalan tu, jauh berkilokilo meter pun ayah dah boleh tahu kat situ ada stesen minyak. betul tak? 

PENDENGARAN perempuan lagi tajam dari lelaki. tetapi lelaki dapat tahu arah bunyi tersebut. oky. tak percaya? kalau adik kau orang merengek malam malam minta susu, siapa bangun dulu? mak ke ayah? mesti mak kan? kalau ada bunyi air menitis malam malam, lelaki buat tak tahu je kan. lepas tu terus tidur. tapi, perempuan? mesti rasa bising. takut takut pun redah je pergi tutup paip tu. contoh lain, kalau ada kucing yang mengiau malam malam dari tempat yang jauh, perempuan tentu dapat mendengarnya. tetapi, lelaki yang dapat mencari dari mana suara tu datang. tapi kan, kalau dah tidur mati, perempuan ke lelaki same je kot. letak bom sebelah telinga pn belum tentu bangun--"

MEMANDU. mengapa lelaki perlu memandu pada waktu malam? oky. penglihatan lelaki kan bersifat teropong. so. lelaki mampu melihat lebih jauh dan pandangannya juga tertumpu. dalam keadaan gelap, lelaki mampu mengetahui kenderaan dari arah hadapan dan belakangnya. tetapi, perempuan pula, dalam keadaan gelap, dia hanya mampu melihat terperinci dalam jarak yang dekat dan luas sahaja. lelaki kan dicipta untuk menjadi pemburu. sebab tu dia lagi berwaspada dalam keadaan gelap. so, kalau nak jalan jalan, bawa lah abang ataupun adik lelaki kau orang. tak pun ayah. ha, tak pun SUAMI kau orang. okyy :))

perempuan menarik nafas lebih kerap berbanding lelaki. tetapi lelaki menarik nafas lebih dalam berbanding perempuan. 

MERAJUK PUJUK. oky. bila lelaki merajuk, dia lebih suka diamkan diri. yang perempuan pula jangan lah kacau dia. bagi dia masa untuk dia ubat merajuk dia tu dulu baru pujuk. tapi, kalau perempuan merajuk, lain sikit. lelaki kena pujuk awal awal. lumrah lah kan, sifat perempuan yang ingin sentiasa diberi perhatian, dibelai, dimanjakan. *benguna untuk calon suami . hha 

MASALAH. lelaki lebih suka bersendirian tetapi perempuan lebih suka meluahkan. kalau lelaki ada masalah, dia akan duduk diam diam dan fikir masalah dia. dia tak akan bercakap dengan orang tentang masalah dia. tetapi dia bercakap dengan fikiran dia. cara yang perempuan patut buat bila lelaki tertekan, cakap macam ni ''oky. sekarang awak tenangkan fikiran awak. nanti dah oki doki kita jalan jalan'' . tapi, sangat berbeza dengan perempuan. bila perempuan ditimpa masalah, dia mahu diberi perhatian. kan memang sifat perempuan yang mahu dirinya diberi perhatian, dibelai kan? sebab tu, kalau dia bermasalah, dia perlukan seseorang yang sanggup dengar luahan hati dia. yang lelaki pula, cara yang patut anda buat bila perempuan ada masalah, cakap macam ni "oky. cuba cerita apa masalah awak? jangan senyap je" ha. lebih kurang lah tu. hha. aku tak pandai main ayat ayat ni. tapi cukup lah kot kalau aku cakap, perempuan lebih selesa bila dia dapat luahkan masalah tetapi lelaki lebih suka bersendirian bila ditimpa masalah :|

oky. nampak kan banyak PERBEZAAN lelaki dan perempuan. sebab tu setiap makhluk di bumi ini dicipta berpasang pasangan. sebab apa? sebab ni lah. kekurang si isteri boleh diganti dengan kelebihan si suami. :)) 



WHATEVER YOU ARE DOING, LOVE YOURSELF FOR DOING IT
WHATEVER YOU ARE FEELING, LOVE YOURSELF FOR FEELING IT

PLKN

pejam celik pejam celik, lagi 4 hari je lagi kawan kawan yang dapat PLKN start berkhidmat untuk negara. wahh! good luck ye kawans. PLKN ni macam best je kan. hari tu aku jelous je bila ada je classmate aku yang masuk kelas, cakap dapat PLKN. ye lah kan, macam macam boleh buat. ada flying fox, jungle jungle bagai tuh. siapa kata tak best? ha? dapat ramai kawan. yang ni memang tak boleh nafikan lah kan. seluruh MALAYSIA tu. ingat senang ke nak dapat? oky. yang dapat tu, bersyukur oky. sekurang kurang nya anda adalah orang orang yang TERPILIH. tak semua budak budak tingkatan 5 2011 dapat. tapi anda BERTUAH. diulang BERTUAH. dapat sambung life as a hostelier kan? best apa tuh. *aku serious ni

tapi kan, nasib baik syiro tak dapat PLKN. hhik. kalau tak, siapa lagi aku nak ajak jalan jalan kat tanjung petang petang kan? hihi .insan insan terpilih :
  • Faizal Maaruf. hhi. kau jangan nak lari lari. duduk situ diamdiam je. 
  • Izzah Shafiqa Anuar. kau hati hati oky. hihi. jauh lah kau merantau. jangan lupa aku yg comel ni:)
  • Dalili Nabila. 
  • Adlina 
  • Nasaruddin. hhi. makin keremping lah kau nanti. peacee 
  • Hafiza Yahya
lagi siapa ek? aku rasa ramai lagi. tapi tak ingat. ehh, bukan tak ingat, terlupa sekejap je. hhi. apa apa pun, GOOD LUCK :D jaga diri elok elok. jangan nakal nakal :))

okay. adikadik yang still sekolah, cuti awak semua dah nak habis. dah ready ke nak naik sekolah ? I'm free :)) yang nak naik form 4 tuh, jangan leka. even dah dapat 8A ke 9A ke, jangan rasa dah tinggi sangat. result PMR tu, tak ke mana pun. bukan tak penting, PENTING. tapi, SPM lagi penting. jangan anggap form 4 ni honeymoon year. no no no oky. start form 4 ni lah kena struggle. kalau tak start sekarang, bila lagi kan? nak tunggu esok SPM baru nak struggle ? haish. baik batalkan saja niat tu. jangan jadi macam akak kau yang sorang ni. masa form 4 main main bagai. naik form 5 nak struggle balik, dah susah dah. macam macam obstacle dah. tapi, tu semua terpulang pada diri sendiri. kita yang pilih nak masuk simpang kiri ke simpang kanan. rite ?


WHAT'S IMPORTANT IN LIFE IS HOW WE TREAT EACH OTHER :))

December 25, 2011

bangga sangat !

hye peeps ! fuhh! aku dah try pakai kayu manis tu, pedih lah wey. tak tahan sampai 30 minit pun. 3 minit pun dah seksa. okay okay. tadi pergi kerja kahwin, tengah makan tuh, aku pandang orang depan, macam kenal. tapi, macam tak. ah lantak kau lah. lepas tu, si A tu senyum senyum. haish. tudung aku senget ke? oky. dah habis makan, aku bangun nak basuh tangan. si A ni pun bangun. then, A tegur aku 'buat tak kenal nampak' . hha. oky. aku tak salah orang ! kawan lama aku ! hhik. 5 tahun kot tak jumpa. sumpah kau dah lain lah kawan ! tiba tiba teringat masa standard 1 kita main ULTRAMAN . tak matang. okay. sekarang masing masing dah matang kan. :)

oky. hm, dekat facebook tu aku tengok ada lah gambar perempuan tunjuk jari tengah. diulang PEREMPUAN. yang bertudung tak bertudung sama je. kalau lelaki tu tak kisah lah kan. tapi, ni muka dah cun cantik ayu habis tiba tiba ada jari tengah tuh. aisey, awak, awak tu perempuan. mana pergi ayu nye tuh ? tak payah lah kau orang nak tunjuk tunjuk jari tengah kau orang tuh. tak da siapa hairan pun lah. semua orang ada jari tuh. sakit mata tahu tak. sangat tak beradab okay. 

belajar memandu

it is the most memorable thing in life when you learn something NEW :) hhik. okay okay. sekarang ni memang musim budakbudak SPM 2011 ambil lesen kereta kann? status facebook, masing masing cerita pasal kereta. moto pun ade. tapi, moto aku dah ambil tahun lepas. pheww! dah jauh berjalan da. sampai HELMET pun ade orang admire kan. fuhh! aku tahulah helmet aku wangi cantik menarik tertarik sampai kauu pun tertarik nak try pakai helmet aku kan. grr. 

oky tutup cerita pasal HELMET tu. nak cerita pasal kereta. hewwheww! SERONOK ! hha. masa first day nak pergi class tu, nervous wo! mana tak nya, pegang stereng pun tak pernah. hidupkan enjin, lagilah. hampeh. but, its okay. boleh belajar kan? cik am pun cakap, kalau tak pernah belajar, tapi ada minat kira okay lah tu. first day belajar masuk gear 1 dan 2. belajar parking bagai. susah jugak. macam semut dah bawak kereta tuh. hhik. tekan minyak, angkat clutch jaga brake bagai. asyik kena sound je, tekan tu lemah lembut sikit. kereta tu tak suka dipaksa. macam manusia juga. mana suka dipaksa. maap maap cik am S_s . aku macam biasa lah, membebel je dalam kereta tuh. hha. kena marah pun aku gelak je lah. tak kan nak masam masam je kan. tuntut ilmu tuh :) okay. cik am, peacee ! 

bagi aku kan, orang yang ajar bawa kereta ni sangat noble kan? daripada orang tu tak pandai langsung, pegang stereng pun takut takut, lepas tu dia ajar sampai pandai. ha, see. sekarang berapa banyak kereta kat atas jalan raya ? banyak kan? fuhh. lepas tu sebab mereka ni lah masyarakat boleh pergi kerja dengan kereta. tak payah risau badan lencun bila hujan. kan ? 

cik am, thank you ajar saya yang banyak mulut ni :)

December 24, 2011

cara hilangkan BLACKHEAD

rendamkan tisu dalam putih telur. tekapkan pada bahagian muka yang ada BLACKHEAD. sete;lah kering, bilas dengan air. amalkan 2 hari sekali.

yang ni aku pernah cuba dulu dulu. alhamdulillah okay. try lahh :)

cara hilangkan jerawat

okay. sekadar ingin berkongsi. lately muka aku ni asyik terima tetamu yang tak dindang je. MR P ! ohh. kadang kadang tuh malu nak jumpa kawan kawan lama. sebab muka dah BERTUKAR. yee maluu tahu tak. and aku pun tak de lah nak pakai produk produk mahal mahal yang ada bahan kimia yang entah hape hape tuh kan. aku nak cari yang tradisional je. oky, ni yang aku dapat dari google :

  • Kayu manis. tumbuk kayu manis sampai lumat. sapu sedikit air. sapu pada MR P. kemudian biarkan selama 30 minit. bilas. amalkan 2 hingga 3 kali sehari.
  • Susu tepung. bancuh susu tepung. tepekkan pada muka. biarkan sehingga kering. bilas dengan air suam.
  • Timun. parut timun. sapukan pada muka sebelum tidur. amalkan setiap malam.
  • Make up. no no no. sebab, bila make up, nanti bahan tu akan menyumbat pori pori di wajah kita. lepas tu, susah nak hilang. and MR P mulalah menggedik nak tumbuh.
  • Bedak sejuk dan Limau. perah limau bersama bedak sejuk. tepekkan pada muka. 
okay. tak banyak pun. tapi, its better than tak da langsung kan? aku pun sedang mencuba. hhik. 

December 23, 2011

DR. SITI





<<<<<< hewheeww! tengok sebelah. smart kaann? my biggest dream since i am in standard six ! lama kan kann?? tapi masa standard six tuh, still mood mainmain lagi. asyik tukar tukar cita cita je. ingat ni hape? ultraman? bertukar! gitu? aiseyy. no no no lhh. tapi kan itu semua dulu kala, tak matang. haihs.sekarang dah matang kot. lalala. okay. i wanna be a succesful gynaecologist. yess! i will! insya Allah. call me DR. SITI oky. tak kesah lah nak kate kampung ke hape, kau apa kesah. kan?

okay okay. pause kejap cite doktor. nak cakap ni, jumm bukak cleverbot. seronok! bhaha. kuno kah aku? baru tahu hari ni. taip je cleverbot.com . best! sebab boleh chatting. adang kadang rasa macam boooo je lah kan. sebab macam robot. tapi, tak semua robot yang balas, ada jugak manusia. kadang kadang agak mengarut. grr. hha. try test lah kawan.

December 22, 2011

superduper RINDUUU

assalamualaikum. bila rindu terkenangmu sayang terasa sayu syahdunya jiwaku bila malam makin kelam jauh terbang diriku melayang.fuhfuhh!! aku rinduuuu ! rinduu kawan kawan masa sekolah rendah rinduu kawan kawan SAB rinduu kawankawan pontian rinduu kawankawan semua lahhh :( seriously . kalau lah aku ni DORAEMON, boleh lah aku guna mesin masa untuk kembali ke zaman zaman dulu kann. ni lahh insan insan yang aku rinduu :

NUR HIDAYAH ALIAS . yess. kawan masa aku darjah 6. memang lah kejap je aku kenal dia. tak lame pun. setahun je. tapi, time tu lah kita sama sama struggle masuk KUIZ MATH same same. naib johan tuhh. pheeww ! ingat lagi tak daya ? ingatkan bila aja dapat masuk mrsm pontian, aja dapat jumpa daya. tapi, sedih. daya dah pindah taiping. huu.

SYVESTHER LIEW . phewwww ! kawan main kejar kejar same same . main badminton petang petang same same. ahaii adja adja. ponteng sekolah agama semata mata nak main badminton petang petang. nakal kan akuh? hhik. study same same. fuhh. and aku tahu kau sukses. kau pandai. almaklum, orang nak upsr, kau pergi belajar math form 4 kan? bijak bijak. ingat lagi tak , dulu aku nak panggil kau HANAFI LIEW :)

MUHD. ADLI ZAHIRUDDIN. tablemate masa darjah 6. hhik. kawan sama sama main badminton jugak.  kawan yang sama sama berjuang! ehh, aku ingat lagi esei bm kau, (sayang makang ikang). hee. tengok. betapa kuatnya memori aku. *boo. eh, bila lah kita bole sama sama naik basikal pergi raya sama sama lagi ek? kau tuh sombong. kata nak balik muar, tak balik punn. -.-

NUR ALIA ASYURA. IZZAH SHAFIQA. NUR ATIQAH. yess. you are my best buddies. even jasad kita masing masing tercampak jauh, tapi, aku takkan lupa friendship kita. memanglah. aku agak kecewa kita dah tak macam dulu. tapi, takpe. aku faham. masingmasing perlu kawan yang dekat depan mata kan. haish. dah. tutup cerita sedih. ATIA. the best friend ever okay. aku hope sangat kau orang semua ingat setiap detik setiap saat yang kita dah luangkan sama sama. gelak gelak sampai takingat dunia. ingat lagi takk? imy so much kawann ! and ily ! till my end of life.

NUR SYAHIRAH ROSNAN . kau memang aku rinddu hari hari lahh sayang ! hhek. kawan suka duka aku. kawan yang sanggup teman aku bila bila masa je. ye. kau sangat baikk. even dulu ada cerita pahit antara kita, tapi, it's okay kan. kisah tuh yang buat kita rapat macam sekarang ni :) sayang kauu bulat bulat bujur bujur segi segi. hamekaw. sume ade. hhik.

WAN NURUL NAJIHAH.JUNAINAH. geng seSILAT akuh. bhaha. rindu kan nak tidur sebantal makan sepinggan minum secawan. cehh romantik lahh tuh. le tour de masal apa cerita ek? hhik. hope for that. 

ZAHIRAH ALI HASSAN. my supergirl ! memang lah kita berempat rapat, tapi kau paling rapat. kau paling memahami aku. rinduu pop corn kau --" uhubbuka fillah. kita berkawan kerana Allah . thanx jadikan aku seorang insan :)

AMIRA HUSNA ZAKARIA. aku dah baca blog kau. sambil baca, sambil meleleh ai mata aku. even dari last year kita classmate, tapi, macam ada gap kan? aku tak reti nak masuk.nak putuskan gap ni. masa trial baru kita start rapat kan? result trial pun lahai lebih kurang je kan. bukan lebih kurang, memang dah sama dah. bulatbulat. kawan yang sangat energetic lh kau ni :) 

SHAHIRAH ALWI. adekkk ! hha. 2 tahun kot tak jumpa. tu lah sapa suruh hilangkan fonn--" adik aku since darjah 5. tak matang lagi. hha.bila baca letter dulu dulu, hhik. buruk lah tulisan tuh. maluu je. shirah shirah, tahun depan SPM kann? good luck ye adekk :) 

NUR AMIRAH SYAHIRAH. budak kecik sorang ni. tak padan kecik. gelak je. oky. muka dia sama dengan muka tiqa ramli. seriously! kita start rapat pun masa trial PMR kan? oky. mira ni form 3. oky oky. congratess mira! flying colours kann? 

AZLAN ZAWAWI. ahaii. kau da pelik lh kawan. tak suka kau macam ni. tapi, takpe lahh. kau still kawan aku kann? kawan sampai mati kann? kann? nanti aku aku dah takda, rajin rajin pergi kubur aku tau. 'kau kawan rapat aku paling lama'. ye. kau pun. andd aku mengharap kau faham aku lebih. tapi, macam tak je kan. nvm lh. aku rinduu kau yang dulu. bukan yang tadi. bukan yang semalam. 

In life ALLAH don't give you the person you WANT, but he give you the person you NEED, to teach you, to hurt you, to make you the way you should be. so, just take your shoes andd walk properly.

December 20, 2011

ya lublutibya :)

fuhfuhh! omaigod ! lama lah sey ku tak hupdate belog akuh ni. maap lah kawan. agak keBUSYan lah minggu nih.aku dah start amek part time dengan ayah aku. jadi secretary tak bertauliah. hhik. online pun bila orang dah dihanyut mimpi. cool kan ? kesian kesian. hamek kaw. nak tulis ape? tak dak idea dah. nevermind lah. aku cuba try test memerah otak aku. damn damn damn damn i wish you were here here ! i love you.aishiteru.saranghaeyo.ya lublutibya.tiamo.uhubuka fillah. *saya sayang awak lh kawan


okay. aku rasa lahh kan, mata aku ada masalah lah. kenapa ? aku tengok OMBAK RINDUU yang orang laim dok kata cita tuh sedih tacing bagai, tapi air mata akuh tak keluar pun. aku pegang pegang jugak mata aku berkali kali, haish. kering je. tiba tiba dengar bunyi sob sob sob kat sebelah. hhik. tacing jugak kawan aku yang sorang nih. syiro syiro, comel betol. nasib baik bukan dengan remy kan. kalau tak, hhik . ada kena gelak je karang. hati aku kering kot.pheww! mana taknya . tengok movie sambil berkepit kepit. sejukk lahh ! air mata aku pun dah kering. lemak tk banyak :P 

okey. next movie : ALVIN AND THE CHIPMUNKS 

kadang kadang DIA hilangkan MATAHARI. kita tertanya tanya mana hilangnya SINAR. kita menangis. kita sedih. MENDUNG saja kan? tapi, tak lama lepas tuh, DIA hairkan PELANGI untuk kita. special kan? DIA maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya.just keep on praying and put a lot of effort, and you'll got it ! okeh . 

p/s : pyqa , thnx for a great day :) syiro : bhaha. seronok kann menggigil atas moto ? phewwpheww ! ily lah dear !

December 15, 2011

phewwpheww !


okay. -4 degree celcius. dengan baju kurung. cool kan akuh ? bhaha. aku kat oversea ni ! 


p/s : siapa ada hajat nak rasa musim bunga, anda dialu alukan untuk berkunjung ke Taman Pertanian Bukit Cahaya Alam Shah Alam pada bulan Mac 2012. sekian --" *kalau musim bunga, mesti lagi cantik kan? colourfull gitu . like ! entrance fee tak mahal pun. rm 3 untuk dewasa and rm 1 untuk kanak kanak. oke rite ?

interview session


oke. nampak tuh muka budak baju biru tudung kelabu tuh. muka cuakk kan? konon senyumm ! hha. okay. nak share about interview ni. first first sumpah cuak ! bangun pagi tuh aku da cuak. seram sejuk je. kaki aku pun sejuk semacam je. padahal air cond tak on pun--" then, sampai dekat ANGGERIK MALL bertambah tambah lahh kecuakan akuh. tengok muka orang orang kat sana, semua muka educated kan. jalan jalan kejap , konon nak hilangkan cuak, tapi makin cuak kott. 

okay. then, ''perhatian kepada calon temuduga pukul sebelas sila beratur di kaunter pendaftaran'' oky time level keCUAKan aku dah decrease. maybe. sebab dah kenal kenal dengan group akuh. orang first akuh kenal SYAIRA . from TGB . tapi dia orang ganu. oky. seronok layan dialek ganu ni. hha. then, ade AINA , DILA , SYAIRA II andd so on. *tak sempat nak kenal sangat . almaklum masing masing tengah cuak. hhik.

then, masuk dalam. macam biasa, bagi salam, minta izin duduk. then, panel bagi short briefing. oky. before i forget, 1 group 8 person. oky. task kami, kami diberi RM 100,000.00 to start a bisnes. okay. our bisnes, HERBA product! oky kann ? argue lah kenapa nak HERBA . oky. for this, try to start the discussion. like ''okey guys. i think we should start our discussion now''. then diskus, macam mana nak start bisnes ni. pilih CEO, marketting manager, Chief Financial Officer, human resource, juruaudit. *lagi aku tak ingat. maap

oky. and i am the CHIEF FINANCIAL OFFICER.then kami disuruh untuk bentangkan hasil perbincangan. then, panel tuh tanye soalan . contohnye :

  • who is your CEO ? do you think he is a good leader ?
  • why we should choose you ? *medic programme
  • tell me about yourself and your family background ?
  • who you think should be the best leader ?
  • are you a leader or follower ?
  • in this company, who you think to be eliminated and why ?
  • a doctor use a lot of money. are you agree or disagree ? tell me 3 reasons 
then, at the end, its better for you to ask something about the scholarship. so that they know you are very interested with the scholarship. aku tanya panel tuh, MARA takda hantar pergi overseas ke for medic program ? then dia kata, ada. tapi untuk post SPM sahaja. tu pun terhad. siapa cepat, insya Allah dapat. 

oky, aku pun tak mengharap sangat. kalau ada rezeki, adelah kan. the most important thing is i had try my BEST. so sekarang TAWAKAL tu 'Alallah saja lahh. and, aku dapat pengalaman :) 

December 14, 2011

holiday


 kawankawan, maap lama tak update blog ni. aku nak ber'HOLIDAY'. tataa. *cehh padahal gambar tahun lepas ni. hha.

missing wave

tuhan tolong lembutkan hati dia
untuk terima ku seadanya
kerna ku tak sanggup
kerna ku tak mampu hidup tanpa dia disisiku

tuhan aku tahu banyak dosaku
hanya ingat kamu kala dukaku
namun hanya kamu yang mampu membuka 
pintu hatinya untuk cintaku

malam kau bawalah rinduku
untuk dirinya yang jauh dariku
agar dia tidak kesepian
selalu rasa ada cinta aku

hujan bawa air mataku
yang mengalir membasuh lukaku
agar dia tahu ku terseksa
tanpa cinta dia di hatiku

hanya mampu berserah
moga cahaya tiba nanti

*orang kata OMBAK RINDU ni tacing. bhaha. tapi aku tak keluar air mata pun. is there something wrong with my eyes? haa? aku tunggu jugak part mana lah yang aku tacing, tapi, tup tup dah the end daa. lalala

December 10, 2011

GREEN tea !

hyee peeps ! hari ni, aku nak share pasai TEH HIJAU. sebut teh hijau, konfirmm orang yang tak penah minum rasa macam euwww! dah laa bau macam hape. busuk! tak sedapp! aku pun dulu macam tu. minum je, rasa macam erk.tak melekat kot kat anak tekak. tapi, aku lagi prefer TEH HIJAU kott daripada TEH biasa tuh.    kan yang tak sedap tu lagi banyak khasiat sebenarnya kann. daripada hang dok minum air coke yang ada bertimbuntimbun gula andd membunuh tu, lebih baik minum air yang tak sedap tapi dapat hidup lame. rite ? so, meh kita baca ni oky.

  • teh hijau dapat mempercepatkan pembakaran kalori.termasuk kalori berlemak. kenape? sabab dalam teh hijau, ada flavonoids. flavonoids ni akan menukarkan cara penggunaan hormon norepineephirine dalam badan kita untuk speed up kann pembakaran kalori dalam badan :) okay. yang ni, sesuai untuk orang yang nak kurus and sihat :)
  • teh hijau juga mengandungi antioksidan yang mampu menghalang proses biochemical yang bertindak balas pada pembentukan alergic. 
  • awet muda | ye. cantik diluar, sihat di dalam. awet muda kan tuh? sebab teh hijau kann dapat bakar kalori and larutkan lemak dalam badan. so, plak plak yang melekat dalam salur arteri kita tuh dapat dibakar. maknanya, dia tak kan accumulate kat situ. benefitnya ? risiko sakit jantung, strok and others cardiovascular disease dapat dikurangkan. sihat rite? 
  • pelindung memori. teh hijau membantu mengekalkan kecergasan memori ataupun fungsi otak. kajian yg dibuat menyatakan, seorang dewasa yang minum dua gelas teh hijau akan merasai peningkatan kognitif daripada mereka yang tak menggemarinya. why? sebab teh hijau mengandungi antioksidan yang dapat melawan radikal bebas yang merosakkan saraf-saraf otak.
  • meredakan batuk
  • mengurangkann stress.. oky. aku nasihatkan untuk adikadik yang nak ambil exam tuh, nahh. hamek ni.minum air teh hijau. nanti tak stress :)
oky. that's all for today. teh hijau yang payau lagi urrr ni lagi berganda ganda elok daripada air coke yang ade bergelen gelen gula and buat hidup kau orang merana nanti okay. so, minumlah green tea :) *promote

amira BAIK


amira husna ! rinduu nak study dekat lorong 'sayang' sama sama ! rindu nak pelukk kau !


nanti aku belajar lukis langit senja macam dekat pontian, aku bagi kauu :)


-.-


nahh ni minumm ! bhaha, oke oke. tadi pergi makan, tibetibe terdengar pulak budak kecik sorang ni ,

budak : mama ni, asyik layan abah je, kite tak punn -.-
mama : haish. adik kan dah besa
budak : alaaa mama ni asyik marah kite je. abah tak kena marah punn
mama : ?.? *bengang

hha.comell ! budak kecikk ! ohoy. rindu nak pakai baju itu . dan ini :

December 8, 2011

kenangan :)

cerita dua tahun lalu. 2 tahun lalu, aku nampakk, ade dua orang budak, kecik je. tak matang pun.selalu ade kat loorong tuh. memang tak matang pun. naik basikal je kot budak dua orang tuhh. sangat keanak-anakkan kan? hha. selalu nampak mereka berdua petangpetang. barangkali habis sekolah. biasanya ada anjing yang menyibuk antara mereka. tapi, hari ni, anjing itu, dah takda, sudah menemui ajalnya barangkali.selepas dua tahun, yang tinggal hanyalahh kenangan. macam saleem nyanyi tuhh, pernah ada rasa cinta antara mereka kini tinggal kenangan...

kau tersenyum malu bila ku bertanya adakah diriku ada di hatimu aku amat terasa lirikan manjamu membuat diriku terus terlena indahnya rasa bila dicintai hidup ini terasa di syurga tak sabar menunggu hari esok umpama mawar yng sedang mekar

^
|
lagu atas ni, likelikelike

disisimu aku terdiam seribu bahasa dihatiku bergetar sejuta rasa namun sukar untuk aku meluahkan kucinta padamu.nafasku terhenti bila melihat dirimu.

*lagulagu ini takda kaitan dengan yang hidup mahupun yang sudah tiada.harap maklum~

ahaish.aku tak tahu nak tulis hape dah ni. ape ape pun, teringin nak share ini : 


sangat sesuai untuk sesiapa yang rasa down, macam aku harituhh-.-

December 7, 2011

FS22


feminin nye akuh . bhaha . lahaii. dekat fb masingmasing status lovelovelove. ye, aku tahuu, dah habis spm kann. dah boleh kahwin daa. gr. jeleskah? tak punn oke. husband i dah kate nak tunggu lg 6 tahun. *gedik! dah habis spm lahh banyak cabaran kann kan ? kalau stil sekolah, takpayah nak peningpening pikiaq, lepas ni nak masuk sekola mane ek? habis exam form 4 ni nak kerja ke tak ek? tak payah juga nak buzybuzy tanye kawan 'eh kau dapat emel itu ini tak' ? tak payah nak cek cek ipta ipts bagai ni. kan ? takpayah peningpening pikir. dah sahsah duduk sekolah tu jugak. tinggal beli buku baru, stationery baru, tk payah carik kawan baru. tak payah sibuksibuk pikir, 'eh, nanti aku kamceng ke dengan dia' . tk pyh. sebab, dah sahsah masuk sekolah sama. jumpa orang yang sama. just berpisah 2 bulan je kann. ahaish.

*tade idea nak sambung hape. bye
Posted by Picasa

-

*in shock 

congrates



congrates. zahirah mirahusna diana syairasyakira nazmi liza mierazlan. ni je yang aku tahu. andd sesiapa yang dapat panggilan interview for SPC, tahniaahh kawann ! 

ye, mostly kawan rapat aku dapat. zahirah, supergirl akuh. mirahusna, kawan belajar kat lorong samesame, syairasyakira, kawan yang banyak tolong akuh, liza, kawan suka duka aku since form 1, diana, tablemate aku, mierazlan, tablemate aku juga, nazmi, homeroomate akuh. tahniah tahniah tahniah. ATB . semoga kauorang semua SUKSES oke. 

esok masih ada.
mungkin takde rezeki.
kan?
hakikat ni.
kau kene terime.
takde kat sini , ade kat sane .
betol ?

ye.maybe bukan rezeki aku kot. adja, terima hakikat oke. kau dah besa. tak payah lahh nangis lagi. takk ! aku perlu rasa sedihh untuk ini. masa depan aku :'(

December 6, 2011

surprise


bhaha ! today hari yang amat penuh dengan surprise ! likelikelike ! tengok gamba di atas . ye, aku tahu aku selekeh . hha. last minit punya siap. kene marah dengan mama. hee. then, senyap senyap plan dengan papa mintak tolong hantar pergi SAB. hhik. tak malu--" oke. today miracle ! ye ye. pagi pagi bangun , tibe tibe ade kekuatan nak makan biji panadol.bhaha! okay. kali ni tak keluarkan balik! yuhhuu . saya BERJAYA ! tibetibe petang, adrenaline keluar kann. fuhfuhh. gelabah punye pasal, nasib baik tak langgar encik lembuu tuhh. haishh kau ni mr L, lain kali jangan main kat tengah jalan boleh takk? kau patut ucap ALHAMDULILLAH sebab aku tak langgar kau tahu takk. kalau takk, habislahh kauu.gr.

then, today juge dapat gather dengan member hostel SAB ! miss so much lahh kawan ! tenkiu sudi ajak kitaorang yang dah expired ni. hhe. sumpah kenyang gilee ! nasib baik tak makan sebelum pergi tadi kann. blurpblurpp ! shazreen, aku suke kek batik kauu ! dulu aku selalu beli! rm5 kan kann? due tahunn da tak makann. hee. tapi tadi da makan banyakbanyakbanyk.hha.syiro,, thnx for the HELMET. andd tenkiuu sambutt aku depan gate hostel :) syeraa,, imy ! oke. kau dah kurus ! didi pun da kuruss ! *jeles. aku bila nak kurus ? hhe. masuk u nanti kurus lahh. lalala.

oke. malam ni rasa nak tido sambil tersenyumm.esok pagi nak bangunn dengan tersenyumm. :D nanti mesti mama pelik..bhaha.

mama mama, anak mama tak nakal lhaa . winkk !

December 5, 2011

:D

lokasi : belakang rumah tengah tanam pokok 

atok : dik, pergi ambil kereta kat sane tuh
adik : kerete, jap ea tok
atok : dikk , mane kereta nyee ? lame kebeno ehh
adik : tok , kereta takde lahh tok . papa hanta pergi servisss

bhaahaa ! nak tergulingg kitorang gelakk . know what ? atok mintak kereta sorong , ade bertuah adik aku ingat kereta betul tuhh . siape pulak lah rajin sangat hantar kereta hijau tuhh g serviss ha ? 

okay . cik ubat sila datang cepat . aku malas nak jalan ambil kauuu . 

yess MAM

okay . dah start kerjaa dengan vvip di rumah . iron baju , masak , kemas rumahh , hantar jemputt adik . i'm not tanam anggur okay :)

sunrise


lahaaai . kenape kauu tak muncul ? penat aku tunggu. aku rindu kau lh matahari . *kaciwaa :(

but, its okayy . dapat tengok orang larilari . hha. pemalas punye adja. jalan je . takpe takpe dah jalan beribuu langkah . *yekyek ow jek tuh . jalan stop jalan stop , tak lari punn lemak tuhh . cannot go betul lahh . 
okay . today aku belajar ape beza BABUN dengan MONYET . nak tahuu ? BABUN tak de ekor . MONYET ade ekor . ha, mesti kau orang tengah cek , ade ekor ker takk en ? bhaha. aku juge tahu ade ikan BELATUK dalam lautt . kan kann ? maap maap. tak berniat . tapi kann kalau ade ikan belatuk, macam mana rupa burung belacak ek ? sila jawab encik mizann . 

andd hari ni aku mengaplikasikann bio . mangrovee ! ye, aku nampak itu pneumatophor. tapi viviparous seed tak kujumpa kann ? tapikann, buttress root tuh dalam buku lain kan dengan yang real ? agak terlambat lahh . patutnya tengok before exam, baru dapat apply yang serealrealnya . but, its okey. masih berpeluang untuk tengok . :)

papepunn, tenkiuu to syiroo sudi teman aku tengok sunrisee walaupunn tak nampak sunrisee punn T_T . takpelahh . lain kali oke . matahari tuh kan sentiasa terbit sebelah timur . unless kalau nak kiamat, sebelah barat lahh kan die terbit . 

p/s : ape pendapat kau orang, perempuann luahkan perasaan pada lelaki ? 

December 4, 2011

sunrise !

rinduuuu nak tengok sunrisee ! rinduuu nak tengook sunsett ! tadi try amik berus, kertas dannn start mewarna . konon nak lukis sunsett , tapi ... puihhh . tak de rupe langsung . hha . takpe . practice make perfect right ? so, never say no okay . 

aha , GOOD LUCK untuk caloncalon yang bakal ambil exam PA esok . kak long kak chik , gud luck yer :)

perhatian

PERHATIAN . untuk sesiapa yang apply pra spm :

ujian psychometric dibatalkan. digantikan dengan 2 cara iaitu pemilihan secara temu duga atau secara terus. bahagian penganjuran akan hubungi pelajar sendiri dalam masa terdekat. yang dipilih secara terus akan dimaklumkan sebelum 25 disember. manakala yang kena temu duga akan diberi surat dalam masa terdekat. sekian terima kasih

*_*

what people say , to have sumthing, you must sacrifice sumthing.

December 3, 2011

superGIRL


duluu admit,aku ade bagi statement, duduk asrama tak perlu ade bestfriend. sebab, nanti kalau dah rapat sangat,harihari tengok muke yang samaa, boasan.kalau gadohh, bole terbalik asrama tuhhh . tapii,, dengan ini, aku nak surrender. ye, saya SITI HAJAR SHAFINAZ ZAINAL mengaku, statementt tu TOTALLY WRONG ! tak betuulll sama sekali. because, finally i foundd her . 

tenkiuu . kau sumber kekuatan aku dear. thnx selalu sabar dengan perangai aku. kauu jugak yang selalu bagi pinjam peha untuk aku landing bila airmata aku keluar. kau juge yang selalu berie sumbat ubat dalam mulut aku. sori sebab aku selalu buang balik ubat tuhh . hee . maap . kau juge yang susahsusah mintak bubur kat makcik ds mase aku sakit. thnxx . kau jugak yang selalu sediakan makanan bila aku lapar. kau jugak yang selalu teman aku study , kat wakaf, kat bawah pokok, kat ds. kau lhh . kauu kau kauu . kau jugak yang ajar aku jadik kuatt . kau jugak yang selalu bagi aku semangat bila aku down. kau yang selalu pujuk aku even time tuh kau pun tengah sedihh . kan ?

aku solute kauu wey. kau sangat kuat . susa sangat aku nak tengok air mate kau mengalir. rasenye, 2 tahun aku kenal kau, aku pena nampak sekali je air mate kau keluar. time kau cakap kat aku yang parent kau tak dapat datang mase graduate. sekali tu je. ahaii kuat nye kauu. bila lahh aku nak jadik kuat macam kau ek ? 

no more word to say . just : terima kasih tuhan bagi aku peluang untuk aku kenal dengan gadis yang bernama ZAHIRAH ALI HASSAN even sekejap . andd kau sahabat aku dulu kini and selamanyaa

i believe - IRFAN MAKKI -


When you’re searching for the light
And you see no hope in sight
Be sure and have no doubt
He’s always close to you
He’s the one who knows you best
He knows what’s in your heart
You’ll find your peace at last
If you just have faith in Him
You’re always in our hearts and minds
Your name is mentioned every day
I’ll follow you no matter what
My biggest wish is to see you one day

Chorus:
I believe
I believe
Do you believe, oh do you believe?
MAHER ZAIN
Coz I believe
In a man who used to be
So full of love and harmony
He fought for peace and liberty
And never would he hurt anything
He was a mercy for mankind
A teacher till the end of time
No creature could be compared to him
So full of light and blessings
You’re always in our hearts and minds
Your name is mentioned every day
I’ll follow you no matter what
If God wills we’ll meet one day
Chorus
If you lose your way
Believe in a better day
Trials will come
But surely they will fade away
If you just believe
What is plain to see
Just open your heart
And let His love flow through
I believe I believe, I believe I believe
And now I feel my heart is at peace
Chorus
I believe I believe, I believe I believe

December 2, 2011

LIKE


Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu
Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapi ku tidak mahu
Cinta selain darimu
Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapi ku tidak mahu
Cinta selain darimu
Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

SPM :|

fuhhfuhh . setelah puas aku tunggu saat ni . macam pop corn dalam kuali . melompatlompat  . dengan ini diumumkann bahawa SITI HAJAR SHAFINAZ BINTI ZAINAL telah menamatkann alam persekolahannya . 

tamatlah zaman persekolahan ku di hantui memori . waktu kecil waktu yang gemilang . oh tuhan ku tak mahu pergi . alangkah indahnya dunia jika kita semua tak akan membesar . 

rase tak percayee ! kan kann ? rase nye mcam baru je semalam ambil result pmr . lepas ni dahh tak payahh iron tudung putih lagi . tak pyahh kiwi kasuut lagi . kemas buku malammalam . kann kann ? tapii,, tak dapat juge nak jumpe kawankawan hari . tak dapat samesame makan kat ds . belajar kat wakaf . kat bawah pokok . kan ? 

lokasi : jalan ke ds mrsm pontian
''lepas ni kita tak dapat nak jalan kat lorong ni samesame . tak dapat nak makan samesame''
''adja, lepas ni semua benda kita tak dapat buat samesame . sebab... kita dah tak bersame :( ''

oke . admitt dulu aku yangg asyik membebel cakap kat mrsm pontiann macamm boo lahh kan . tak best bagaii . tapi, ye , aku mengaku , aku salah . pontian is the best place . kat sane lh aku kenal macammacam jenis orang . kat sane jugakk aku diajar untuk struggle . ye, sebab makayah aku dahh hantar aku jauh jauh, takkan aku nak siasiakann makayah aku rite ?say no cintan cintauun . ade hikmah kann jauh dengan family . oke . mate dah start nak bagi signal ade fluid yang mahu mengalir . so , aku nak suruh cerebrum aku send impulse pada otot di tangan untuk berhenti menaip kisahh sedihh . 

oke . aktiviti lepas spm ? 
  1. ambil lesen kereta . vrooomvrooom
  2. nak belajar buat kek ! 
  3. nak keje ? malas . nanti penat . tapi , perlukann duit . oke . nnti pikir balik
  4. le tour de masal . tengah tunggu green light vvip kat rumahh :)
  5. nak belajar lukiss sunset ! nak lukis awan !
  6. ikut papa pergi kebunn petik kelapa sawiitt !
  7. bace bukubuku yang da lame terperuk dalam kotakk . ade 12 bukuu . 
  8. lagi ape ek ? nak jalann puass puass bole ?
sempat ke nak buat semuaa ni ? just wait and see je la kann . hha .

bangun pagi , rase pelikk . without any handout to settle up . any text book to read up . S_s

November 5, 2011

SPM !

kawankawan :)

WISH me LUCK for SPM 2011 !
mudahmudahan SITI HAJAR SHAFINAZ ZAINAL dapat menjawab soalan peperiksaan dengan hati yang tenang  . insya ALLAH 

to all candidates SPM 2011 , 
GL ! buat yang de best ye kawan kawan . ni exam last kite kat sekolah . lepas ni dahh tak pegang tittle ''pelajar sekolah'' lagi . :( sedihh kan ? sementara ada time ni , ciptalaah  kenangan manis manis antara kau orang dengan kawan kawan kau orang. lepas ni , entah bile lahh dapat jumpe lagi kann ? time ambil result lahh kot . tu punn kalau panjang umur . 

whatever punn, perjuangan tetap diteruskann ! yeahhh ! GL ! GL ! GL ! wish you all get straight A+ . amiin :)

KNOWLEDGE is POWER !

September 3, 2011

langit mendung

awaklahh bintang hatikuu ! 
nama dia munaa . sebab dia dah kena pelukk dengan ramai orangg . hha .
comel kan MUNAA ni ? aku sukee :) thnx syiroo !
takde keje ea ? main balingbaling kasutt -
pasangan bahagiaa . comell !
thnx kawan kawan :) i do lovee youu so much ! nanti datanglahh lago , tauu tauu . peace !

the APPLE to my PIE

you are the apple to my pie ! fuhfuhh ! thnx kawankawan. datang rumahh aku :) kesian syiroo , hha . carik kerusi merah , tak jumpe ea makcikk ? lalala . okay . penat lahh nak taip . aku nak taip , tapi terlalu bahagiaa nieh ! grrr . nak sengeh jek rase . sebab hidung aku dahh takk senget ! betul . tadi dah tengok cermin dah , dah tak senget . dah tak maluu . hha .

hurm, agak lame ek aku tak menge'post' kat sini . almaklumm budak baik. hha . lappy dah bukan kat tangan aku lahh . takpe takpe . aku tunggu aku dapat ipad . cehh . macam dr tuh pakai :) smart lahh .

banyak actually nak story , tapi , huhh. bahagia sangat . dah tak bolehh nak story dahh ni . okay . esok dah hari ahad , lepas tuh isnin . lepas tuhh , , , tak payah jawab . aku nak skip hari tuh . nanti boleh duduk rumahh lamelamelame kann kann ? tak nak balik woo ! *boleh tak aku nak menangis macam budak kecik , sebab tak nak pergi sekolahh ? grrr . tapi aku dah besaa. dah tak boleh nak nangis nangis kan ? aku dah besa lahh . bila dah besa, maknenya lagi banyak dugaan , lagi banyak cabaran yang aku kena lalui . fuhfuhh . cuak kann ? lagi lagi bila dengar bonda cerita pasal remaja2 after spm ni . lagi lahh . takut . macamcam boleh jadik . kalau tak pandai jaga diri . kalau macam tuh , aku nak duduk rumahh je lahh , mama jaga aku . boleh tak ? tapi , tak bolehh gak macam tuh kann . hurmm, insya Allah , pandai lahh nanti jaga diri .

kau orang punn, jaga diri baik baik tauu . jangan nakal nakal . jangan jahat jahat . tau tau . jangan lupa kann kawan kawann tau . especially aku :) tapi kann , sahabat tuh sangat berharga . tak percaya ? kalau kau orang dah berjauhan dengan sahabat kau orang mesti kau orang rasa . serioussly ! nak tauu kenapa ? sebab, kekuatan sahabat  tuh sentiasa ada kat mana mana . orang kata , jauh dimata, di hati jangan . sebab tuhh hari hari aku riinduuu kawankawan SAB akuuhh ! fuhfuhh . sampai kat maktab tuh boleh tersasulsassul pangiil nama orang . lagikagi si syiro ni . ntah sapesape je kann aku panggil 'syiro' . terkejot orang tuh , tibe tibe nama die bertukar jadik 'syiro' . hha .

ape ape punn , ingat KEKUATAN SAHABAT sangat lahh kuattt . macam ionic bond . attract by STRONG ELECTROfriendship bond :)

saje selitkann gamba ni . hha :)

August 31, 2011

S L !

yang kat dinding tuhh tayah amik kesa . tu lahh keje adikadik sedara aku yang kreatif lagi inovatif :)
abang dahh tinggi ~
tahunn ni tema is biruu ! hha . okay . baju yang dibeli sehari sebelum raya . hha . instant woo ! satu jam je aku pilih 2 pasang baju + shawl + kasut . cepat kann ? buat pertama kali nye mama tak payah bising bising cakap aku cerewet~ hhu . tahunn ni semuanya sederhana je . aku pun sedar diri , nak SPM kan . grrrr . TRIAL dulu lahh adja . cuak tak cuak wey . . fuhfuhh . wish me luck okay . 10A+ . amiiinnn . 

S H R A . M Z & B

fuhfuhh . kenyang bro ! hha . rase rase tak lambat lagii kann kann aku nak cakap *tulis 

S H R A . M Z & B . 

hha . aku memang pemalas . nak taip punn malas . harap maklum . tapi kau orang semua paham kann ape yang aku tulis tuh , kann kann ? 

pada sape sape yang aku dahh sakitkan hati tuh, termakan sikit hati kau orang ke , terambil hati kau orang ke, segala terr lahh . harap diampunkann ye . almaklum, aku pun manusia biasa saje . banyak buat salah . kalau kat kelas tuh , aku terjerit tak tentu pasal ke , terambil kertas kau orang ke . terlupe nak bagi kertas SEEDS ke , ter ambil dakwat pen kau orang sesuke hati ke , ter ape ape lagi lahh kan , harap maaf ye . kesulitan amat dikesali . :)

jemputlahh datang rumah ye . nak peta ? carik kat http://www.findpeta.com.my . terima kasih :P

August 28, 2011

coming HOMEE !

"tinggi tinggi gunung Kinabalu
tinggi lagi sayang sama kamuu "

ahaish . tinggi tinggi . okay . kalau dahh ada kat tempat tinggi, jangan lupa nak tengokk bawah ye . tengok lahh tempat dari mana mula mula kita pijak, dari mana mulanya usaha kita untuk terus sampai ke atas . bumi ni kann sentiasa berputar, tak akan berhenti . berhenti nya bumi ni berputar, maknenya masa pun terhenti . 

bak kata ustaz wan manan, JADILAH SEPERTI IKAN DI LAUT . kenapa ikan di laut ? sebab,, okay . kau orang pernah makan ikan laut tak ? air laut tuh masin kann ? tapi, ikan yang kau orang makan tuh masin takk ? takk kann? melainkan kalau ikan tuh memang di'masin'kn. betul takk ? even ikan tuh hidup kat air masin, berenangrenang mainmain kat air masin, tapi dia tetap dia kan. tk masin punn . 

meanss , even kat mana pun diri kau orang, ingatlahh orang yang dahh berjasa kat kau orang . yang buatkan kau orang dapat sampai kat tempat kau orang sekarang ni. jangann berubahh even sikit pun. 

tau tak, sedihh tauu kalau orang tuh pergi ,even kita dah relakan, sebab kita nakkan kebahagiaan and kejayaan dia. tapi, bila dia dahh berjaya, langsung lupa kat kita. padahal dulu kita lahh yang beria ia bagi semangat kat dia . betul tak ? alihalih dia , humm . pandang kita pun tak nak. tak patut kann ?

so, marilahh bersamasama kita jadik SEPERTI IKAN DI LAUT :)

raye :P

okay . list barang raya 2011
          baju raya
          kasut raya
          tudung
         
hha . hamekk kau . sume belum beli lagi . alamat tak beraye lahh aku tahun ni . grr . padan muke kau adja . hari tuh demand sangat . taknak beli konon . uwaa !

tak pe lha . TRIAL dulu lahh ye . nanti bole beli baju for anual dinner terus . tak membazir kann ? anak yang baik tak boleh susahkan mama papa . :)

August 14, 2011

thnx ''KAWAN''

thnx buad menangis harihari
thnx buad aku tersekse
thnx buad hati aku makin sakit
thnx A LOTSS lahh weyy .
aku hargai :)

bazar RAMADHAN !


nak air lahh ! tk payahh ! hha . sengg . okay . aku balikk lah . semua orang tk nak percaye ek . awat ? grrrr . okay . thnx to syiroo ! hha . akhirnye . dpt jugak aku  jumpe kau kann . ily lahh syg ! jalan punye jalan dapat lahh aku beli SATAH 3 cucuk . *cocok .t dapat lepas rinduu kat syiroo ! brrr. hha . mmacam macam dahh story . for the first time aku bukak mulut pasal tuh kann . pehpehh . mane tahan ek . pendam sampai 2 tahun . thnx syiro dengar . uhuh . nasib tk mengalir air mate depan kau kann syg . kalau tak malu jekk --"

okay okay . sebelum  terlambat , HAPPY LEFT HANDEDD day ! ahaish . know what , semalam 13 OGOS  adalah hari LEFT HANDED . ecehh . sape yang sekapal dengan akuh tuh, selamat lahh ye . hha . okay . dalam satu artikel ni, die kate, orang yang left handed ni sebab masa dalam perut mama die, die hisab ibu jari tangan kiri . hha . aku kann tuh . lalala

erk . lagi berapa minit nak TRIAL ? adey . study lahh adja ! grr . okay okay . okay lahh . adiooss ! 

SOMETIMES IF YOU WANT TO BE A WINNER , YOU HAVE TO BE WILLING TO BEAR THE SCARS FROM THE FIGHT
TuneList - Make your site Live